Over GM

Er was eens ... een ervaren motorrijder die zijn kennis wou delen met zijn mede-motards en daartoe maar één mogelijk medium voor zag : een motorboek. Een déftig motorboek, een boek over Goed Motorrijden zoals nog nooit was gepubliceerd. En een boek begint met teksten te schrijven, véél teksten, over alle mogelijke facetten van het motorrijden, en de hele wereld errond.

Die teksten verschenen eerst op een eigen kleine site (wie herinnert er zich nog Informoto?). Maar kort nadien ontdekte Motornet die teksten. Zo zijn een dertigtal teksten daar ook verschenen. We spreken van een periode tussen 2000 en 2005. Enkele van die teksten vonden hun weg naar sites van clubs (Belgische Blackbird-club), of naar motormagazines (Motorklassiek). Na verloop van tijd verminderden de contacten met Motornet en Motorklassiek, waarna de focus gelegd werd op een eigen site: GoedMotorrijden.be.

Tegelijkertijd met de ontwikkeling van de site ontstond ondertussen de drang de mensen écht en interactief Goed te leren Motorrijden. Dus werd een professionele opleiding gevolgd tot motorrij-instructeur (brevet IV), en in 2007 telde de VAB een enthousiaste instructeur meer. Tegelijk werd ook vzw Goed Motorrijden opgericht, samen met een bevriende collega. Van 2007 tot 2010 organiseerde deze vzw tal van rij-opleidingen. Beide instructeurs legden trouwens in 2009 met succes de examens af om KNMV Gediplomeerd Instructeur (KGI) te worden. In totaal waren er op dat moment in heel België slechts 4 (vier!) KGI-ers !

De vzw werd na drie intense jaren ontbonden. De site onderging enkele gedaanteveranderingen, ging zelfs een tijd off-line maar herleefde dan toch volop in zijn huidige vorm. Zo doende zijn we dus opnieuw beland waar alles ooit begon : bij een site. En dat boek? Wel, ooit eens misschien.

You are here: Home Over GM