KGI

Situering

Geheel in overeenstemming met onze slogans "passie boven portefeuille" en "geen kwantiteit maar kwaliteit" hebben de instructeurs Chris en Paul in juli 2009 het diploma behaald van "KNMV Gediplomeerd Instructeur". Dit diploma mag in België quasi geheel onbekend zijn (er zijn maar 4 KGI-ers in heel ons land!), bij onze Noorderburen daarentegen staat dit gekend als een echt kwaliteitslabel.

Nu, een woordje uitleg over de waarde van dit diploma hoort hier zeker thuis. Wat volgt is een tekst die van de site van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) komt.

Wie of wat is de KNMV?

De KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) is een landelijke vereniging waarbij meer dan 25.000 motorrijders en meer dan driehonderd motorclubs zijn aangesloten. Deze vereniging van motorrijders wil uiteraard dat haar (toekomstige) collega-motorrijders optimaal en veilig van deze mooie hobby kunnen genieten. Met dat doel voor ogen heeft de KNMV een opleiding samengesteld die van gewone motorrij-instructeurs betere motorrij-instructeurs maakt: de KGI-opleiding!

Wat is een KGI-er?

Een KGI-er is een gebrevetteerd motorrij-instructeur die een zevendaagse aanvullende cursus heeft gevolgd en voor de zware examens is geslaagd. Deze examens handelen over verkeerskunde, het voertuigreglement, voertuigdynamica, didactiek en praktisch onderricht. Bovendien worden ze jaarlijks meermaals bijgeschoold en geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen omtrent het verkeer, wetgeving en rij-instructie. Alleen zo kan hun werk van uitstekende kwaliteit blijven. Als opleider hebben ze immers een taak met tal van verantwoordelijkheden!

Juiste motorrijdersmentaliteit

De KGI-er heeft deze vervolgopleiding uit eigen initiatief en uit liefde voor het vak gevolgd. Je kan er dus zeker van zijn dat hij of zij de juiste motorrijles mentaliteit heeft en er alles aan zal doen om jou zo goed mogelijk te leren motorrijden. Hij/ zij maakt een echte motorrijder/ster van je. Dat leer je alleen bij goed getrainde en speciaal hiervoor opgeleide motorinstructeurs, die zelf ook hartstochtelijk motorrijder zijn!

Gediplomeerde KNMV-instructeurs:

  • Volgen je met de motor
  • Dragen beschermende kleding en eisen dat de kandidaat deze ook draagt
  • Geven les volgens het door de KNMV ontwikkeld instructieprogramma

Tot daar de promotaal van onze Hollandse vrienden. Nu, je mag van de Nederlanders zeggen wat je wilt, maar Goed Motorles Geven, dat kunnen ze als de beste !

You are here: Home Over GM Contact KGI