Even Preken

Als het mooi weer is in België, dan zijn de wegen vol van motorrijders. Het is niet zo heel erg veel mooi weer bij ons, en daarom dat iedereen dan tegelijk zijn of haar stalen ros buiten haalt en ermee de openbare weg opgaat.

Op zulke dagen merk je pas hoeveel mensen er zijn die niet beseffen hoe waardevol hun eigen lichaam is. T-shirts, shorts, minirokjes, mooie schoentjes met hoge hakjes, geen handschoenen, helm met open sluiting, jeans, sportschoenen of sloffen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel iemand die het ook op de motorfiets draagt.

We hebben ons er jarenlang aan geërgerd maar ondertussen hebben we andermans keuzes leren accepteren. Het spijt ons wel dat ze zo onzorgvuldig omspringen met hun lichaam, maar we wijzen ze niet meer op hun fouten. Ze zullen het wel leren, tijdens een pijnlijke valpartij.

Hier echter, op onze eigenste site, gaan we toch even een pleidooi houden voor veilige en verantwoorde kledij. Valpartijen kunnen pijnlijk zijn, ook bij lage snelheid. Al eens gevallen met je fiets? En? Schaafwonden aan handen, knieën en ellebogen? Misschien ook aan je hoofd? Tracht je eens in te beelden hoe iemand er uitziet die net aan 50 of 60 km/u ten val is gekomen met demotorfiets. Denk eens aan Johan Museeuw die stapvoets reed toen hij aangereden werd. Of aan Pfaff, of aan Marijn De Valck... Denk eens aan je handen, wat je niet zou kunnen doen zonder die twee gereedschappen….

Redenen genoeg om jezelf zo goed mogelijk in te pakken als je gaat rijden. Ook als het 50 °C in de schaduw is op de dijk in Cannes.

Een volledige uitrusting bestaat uit :

  • Stevige laarzen die vast aan de voet zitten en tot boven de enkel reiken
  • Een sterke scheur- en schuurvaste broek minstens voorzien van protectoren op de knieën
  • Een vest met protectoren op schouders, ellebogen en rug
  • Lederen handschoenen, geschikt voor het motorrijden
  • Een motorhelm (bij voorkeur type integraalhelm) die een Europees keurmerk draagt
You are here: Home Uitrusting Andere Even Preken